Firma POLFEX Sp z o.o. jest znanym producentem drobiu wodnego na rynku polskim i zagranicznym, zarówno w Europie, jaki i poza nią. Zarząd Firmy bezustannie wspiera rozwój techniczno- technologiczny zakładu, dba o jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów, dzięki czemu Firma spełnia wszelkie normy i standardy higieniczno- sanitarne oraz posiada najnowsze certyfikaty i wymagane przez administrację UE i kraje trzecie decyzje weterynaryjne.
Czołowe produkty firmy POLFEX to: tuszka kacza, gęsia i kurza oraz elementy z kaczki, gęsi i kury, podroby z drobiu wodnego i grzebiącego oraz trybowane ręcznie mięso z elementów drobiowych. Zapraszamy do zapoznania się z dokładniejszą ofertą.
Opisy produktów:
Tuszka kacza
Tuszka kacza cała (kaczka: Barberii lub Pekin) zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym
Tuszka kacza kl. A
Tuszka kacza kl. B
Tuszka gęsia
Tuszka gęsia cała zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym
Tuszka indycza
Tuszka indycza cała zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym
Tuszka kurza
Tuszka kurza cała (kura: mięsna lub rosołowa) zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym
Elementy kacze
Elementy uzyskane z dzielenia kaczki Barbarie lub Pekin (mrożone lub głęboko mrożone). Nogi, filety ze skórą lub bez, piersi z kością lub bez kości, skrzydła całe, skrzydła jednoczłonowe lub jedno- i dwuczłonowe, korpus, porcja kulinarna, szyja.
Filet z piersi kaczej kl. A
Korpus, porcja, zestaw rosołowy
Nogi kacze kl. A
Nogi kacze kl. B
Piersi kacze kl. A
Skrzydła kacze
Korpus, porcja, zestaw rosołowy
Elementy gęsie
Elementy uzyskane z dzielenia tuszek gęsich (mrożone lub głęboko mrożone). Piersi ze skórą bez kości lub z kością, filety ze skórą lub bez, nogi, skrzydła jednoczłonowe i dwuczłonowe, korpus, porcje rosołowe, szyje gęsie.
Elementy indycze
Elementy uzyskane z dzielenia tuszek indyczych (mrożone lub głęboko mrożone). Piersi bez kości i bez skóry, filety bez skóry, nogi lub uda i podudzia, skrzydła jednoczłonowe i dwuczłonowe, korpus, szyje.
Elementy kurze
Elementy uzyskane z dzielenia kury (mrożone lub głęboko mrożone). Filet z kury bez kości i bez skóry, nogi, korpus, skrzydła.
Łapy z drobiu wodnego i grzebiącego
Łapy z drobiu wodnego: kaczki, gęsi oraz grzebiącego: kury (mrożone lub głęboko mrożone).
Serca z drobiu wodnego i grzebiącego
Wątroba z drobiu wodnego i grzebiącego
Żołądki z drobiu wodnego i grzebiącego
Mięso z elementów
Mięso drobiowe ze skórą lub bez (głęboko mrożone lub schłodzone). Do uzgodnienia przy złożeniu zamówienia.